Trouwen met slecht weer

Nu jullie druk bezig zijn met de organisatie van die mooiste dag, dan merk je dat je veel onderdelen zelf kunt regelen. Als je samen eerst maar eens duidelijk op een rijtje zet wat je heel graag wilt en welk budget je daarvoor hebt. Dat maakt de hele planning voor de trouwdag een stuk eenvoudiger.

Maar als je eenmaal bij het onderdeel aankomt waarin jullie elkaar het jawoord gaan geven, dan merk je ineens dat je niet alles zelf in de hand hebt. En daarmee bedoelen niet dat je bang moet zijn of jouw partner wel JA gaat zeggen. Nee... het weer op je trouwdag, dat kun je niet zelf bepalen!

regenachtige_trouwdag

Plan B

Dus voor het geval dat het op de trouwdag flink gaat regenen, uitgerekend op dat allerbelangrijkste moment dat de trouwambtenaar jullie in een officieel koppel omtovert, is het belangrijk dat hier een Plan B voor klaar ligt. Dat kan in de vorm van een mooi aangeklede partytent, maar je kunt ook van tevoren een mogelijkheid regelen dat je bij slecht weer met z'n allen naar de binnenlocatie kunt uitwijken. En hou er dan bij  de organisatie van de trouwdag alvast rekening mee dat jullie bij slecht weer ook alle andere activiteiten, van de bruidstaart tot het diner en de bruiloft, binnen kunnen laten plaatsvinden.

Van slecht weer naar leuk weer

En de fotoreportage die je zo graag op die ene buitenlocatie wou laten maken... valt die dan in het water??  Bereid je er in ieder geval goed op voor dat het kan tegenzitten, zodat het geen negatieve invloed op jullie trouwdag zal hebben. Als je er een beetje ludiek mee om gaat, dan kan het ook nog wel voor leuke momenten en hele mooie trouwfoto's zorgen waardoor je zelfs met slecht weer toch een prachtige trouwdag kunt vieren. 

Als je bij de voorbereiding het slechte weer al incalculeert, dan zul je later op de trouwfoto's en de trouwfilm zien dat het geen slechte invloed heeft gehad op jullie hele trouwdag. Gewoon goed voorbereiden op slecht weer, dan kan het alleen maar meevallen. Positief blijven denken dus!

regen_tijdens_trouwdag

Officiële vaste trouwlocatie

Mocht je kiezen voor een officiële trouwlocatie in de provincie Utrecht, dan heeft men daar zeker wel back-up plannen voor trouwen met slecht weer. Binnen trouwen, verwarmd en overdekt terras, een orangerie, mooie stevige partytenten, etc. Informeer hier maar direct naar  als je de trouwlocatie gaat bezichtigen. Mocht het zo ver komen, dan geeft dat achteraf ook geen verrassingen die invloed hebben op jullie budget voor de hele trouwdag.

Paraplu's en poetsdoeken

Gaan jullie trouwen op een niet alledaagse trouwlocatie, dan moet je waarschijnlijk zelf de voorbereidingen treffen voor allerlei weersomstandigheden. En eigenlijk begint dat al als jullie het huis uitstappen. Zorg er in ieder geval voor dat er flinke paraplu's in de trouwauto liggen. Hier zijn overigens mooie hartenparaplu's en duo-paraplu's te krijgen, in allerlei kleuren.

En als wet het dan toch over dat soort details hebben, denk ook even aan poetsdoeken voor jullie trouwschoenen. En de trouwauto wordt er ook niet mooier op, maar daar zal de chauffeur vast wel ervaring mee hebben. Het kan op de trouwfoto's ook nog heel mooi de situatie weergeven. Eigenlijk best wel gaaf als je zelf achter het stuur van de trouwauto stapt en even flink door de plassen water of modder rijdt. Topfoto's en trouwfilm! Als je er van houdt uiteraard...

bruidspaar_gasten_regen_trouwdag

Onmisbare slecht-weer-tools bij trouwen in Utrecht

  • Back-up voor een partytent met de nodige toebehoren, en een overdekte plek voor de trouwambtenaar, catering, muziek, e.d..
  • Hippe laarzen voor het geval als het écht slecht weer is (ook leuk voor de trouwfoto’s in de regen)
  • Regenkleding: jassen, capes, caps....
  • Trouwparaplus (hiervoor zijn online mooie trouwparaplu’s voor te krijgen, zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu's, betaalbare transparante paraplu’s voor de bruiloftsgasten, etc..
  • Waterbestendige buitendecoratie
  • Poetsdoeken voor de trouwschoenen e.d.
  • Extra waterproof make-up, fohn, e.d.
  • Reservekleding
  • Goed humeur

Wij hopen dat we jou met dit artikel een beetje positief  laten denken over het trouwen met slecht weer. Draai de knop in je hoofd even om en maak er iets moois van. Je zult zien dat het je 100% gaat meevallen. Een groot deel van een geslaagde trouwdag met regen en ander slecht weer heb je zelf in de hand! Veel succes en plezier bij de organisatie én op de trouwdag zelf!

Leuke adresjes

Monique Brunt Fotografie

Monique Brunt Fotografie

trouwfotograaf met authentieke en spontane beelden
Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen

trouwen op een fantastische locatie zonder zorgen
Kek juwelier

Kek juwelier

Groot assortiment trouwringen van Rauschmayer
Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal

stijlvolle trouwlocatie in Utrecht
Sonnenborgh

Sonnenborgh

bijzondere trouwlocatie, gelegen in het groen
DeFotoJonge

DeFotoJonge

Spontane bruidfotografie
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen

trouwen tussen de dieren
Incognito Kledingverhuur

Incognito Kledingverhuur

trouwkleding van uitstekende kwaliteit
De Galazaak

De Galazaak

prachtige en voordelige bruidsmode in Amersfoort
Partyboerderij 't Hof van Hoenkoop

Partyboerderij 't Hof van Hoenkoop

trouwen in unieke sfeer
Fotozoet

Fotozoet

elk moment liefdevol vastgelegd

Ook interessant

De Voorbereiding

De Voorbereiding

Het benodigde drukwerk bij trouwen

Het benodigde drukwerk bij trouwen

Verschillende soorten trouwringen

Verschillende soorten trouwringen

De goudsmid onder de loep

De goudsmid onder de loep

Toffe kleding voor de bruidskinderen

Toffe kleding voor de bruidskinderen

Trouwkaartideeen

Trouwkaartideeen

De bruidstaart

De bruidstaart

Sleur en trend in trouwlocaties

Sleur en trend in trouwlocaties

De trends in bruidsfotografie

De trends in bruidsfotografie

Diverse materialen voor de trouwringen

Diverse materialen voor de trouwringen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media