Diverse materialen voor de trouwringen

De tijd waarin de trouwringen standaard van geel goud worden gemaakt ligt gelukkig al ver achter ons.  Materialen als : witgoud en roodgoud, maar ook titanium, platina, edelstaal en zirkonium worden steeds vaker door de grote merken trouwringen aan de collecties toegevoegd. Daarnaast maken de goudsmeden in eigen atelier steeds vaker ringen van deze materialen en metalen of een combinatie van deze verschillende metalen.

gouden_trouwringen

Gouden ringen

Goud is nog altijd hetmetaal dat het meest als edelmetaal gebruikt wordt voor de trouwringen. Gouden ringen komen het meest voor in het bekende geelgoud en in witgoud of roodgoud.
Doorgaans worden de ringen gemaakt en bijpassende bruidssieraden en accessoires vervaardigd van 14 karaats goud. Maar deze worden ook veelvuldig gemaakt van zo'n 20 tot 22 karaat. Puur goud is 24 karaat, maar daarbij is het materiaal dan te zacht om tot trouwringen te verwerken.
Het goud wordt dan ook wel vermengd met andere materialen. De hoeveelheid van deze andere metalen (legering), geeft de karaats aan.

titanium_trouwringen

Titanium trouwringen

Steeds vaker zien we bruidsparen kiezen voor titanium trouwringen. Het materiaal titanium is harder dan staal maar toch licht  van gewicht. Zeer geschikt voor trouwringen dus.
Een ander voordeel van titanium trouwringen is dat het materiaal door de hoge hardheid bijzonder vast van vorm is. Verder oxideert het niet en is het vriendelijk voor de huid. En dat is voor veel mensen erg belangrijk bij trouwringen en sieraden. De kleur van titanium is oorspronkelijk grijs. Als het titanium verwerk wordt, dan kunnen er ook andere kleuren ontstaan. Titanium wordt bij ringen en sieraden vaak gecombineerd met goud, wat een bijzonder mooi effect geeft en veel verschillende soorten trouwringen.

zirkonium_trouwringen

Zwarte trouwringen (zirkonium)

Zirkonium ringen worden ook wel vaak zwarte trouwringen genoemd. Het zijn dan ook unieke ringen. Zirkonium kent door z'n afwijkende kleurvdan ook wel ook een kleinere doelgroep als materiaal voor trouwringen.
De kleur kan tijdens de verwerking door verhitting zelfs richting zwart gaan, wat uiteraard een zeer bijzondere eigenschap is voor een trouwring. Zirkonium laat zich ook weer uitstekend combineren met het stoere grijze van titanium en zeker ook met het luxe van geel goud en zelfs witgoud. Je kunt zirkonium ringen geheel naar eigen wens laten ontwerpen en vervaardigen door een goudsmid

Platina_trouwringen

Platina Trouwringen

Platina is het duurste edelmetaal dat als basis voor trouwringen wordt gebruikt. Het is ook nog eens hypoallergeen waardoor veel mensen met een allergie voor goud of andere metalen kunnen voor platina trouwringen kiezen omdat dit metaal geen allergieën veroorzaakt.
Een ander voordeel van platina trouwringen is dat deze door de enorme hardheid van het edelmetaal bijna niet beschadigen. Platina is van oorsprong wit van kleur. Het materialen wordt bij de verwerking in trouwringen in Nederland in de meest pure vorm gebruikt. Ook is platina vele malen zeldzamer dan goud, waardoor de ringen dus ook aanzienlijk kostbaarder zijn dan bijvoorbeeld gouden ringen.

Leuke adresjes

Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

trouwringen uitzoeken: een romantisch dagje uit!
Wolters Juwelen

Wolters Juwelen

passie, creativiteit en vakmanschap door een goudsmid

Ook interessant

De goudsmid onder de loep

De goudsmid onder de loep

Verschillende soorten trouwringen

Verschillende soorten trouwringen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media