Het benodigde drukwerk bij trouwen

Drukwerk bij trouwen

Het drukwerk voor je bruiloft is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij de organisatie van je bruiloft. Je hebt waarschijnlijk al een bepaald beeld in je hoofd hoe jouw bruiloft eruit komt te zien. Maar wist je dat het drukwerk voor de bruiloft een groot deel de stijl en sfeer voor die dag bepaalt? Hiermee laat je al voor de trouwdag een soort sneak preview zien aan je gasten. Maar er is meer dan alleen de trouwkaart. Je kunt namelijk het thema van de trouwkaart doorvoeren in de rest van het drukwerk. Denk aan Save the Date kaartjes, RSVP kaartjes, menukaarten, tafelkaartjes en de bedankkaartjes. In dit artikel lees je alles over het benodigde drukwerk bij trouwen. 

Save the Date kaarten

Met een Save the Date kaart kondig je je trouwdatum aan. Het betekend letterlijk ‘bewaar de datum’. Een Save the Date kaart verstuur je ongeveer een half jaar van tevoren. Zo weet je zeker dat iedereen erbij kan zijn op jullie trouwdag! Een Save the Date kaart is niet verplicht, maar wel handig. Op de kaart vermeld je de trouwdatum en jullie namen. Is de locatie al bekend? Dan kun je dit ook vermelden op de kaart. En zet ook op de kaart dat de officiële uitnodiging nog volgt. 

Save the date kaart

Trouwkaarten

Van al het benodigde drukwerk bij trouwen zijn de trouwkaarten het belangrijkst. Je kunt de trouwkaarten online bestellen. De trouwkaart is het eerste wat de gasten van de bruiloft zien en de kaart geeft gelijk een groot deel van de stijl en sfeer weer. Misschien wil jij niet iedereen de hele dag uitnodigingen. Vermeld dit dan duidelijk op de uitnodiging. Het is handig om twee verschillende uitnodigingen te maken. Mocht je ook een receptie houden, dan kun je eventueel nog een derde kaart maken. 

Enveloppen bedrukken

Heb je een grote gastenlijst en heb je geen tijd om de enveloppen allemaal persoonlijk met de hand te schrijven? Laat dan je enveloppen bedrukken. Je kunt tegenwoordig kiezen uit de mooiste lettertypes en kalligrafie voor op de enveloppen en het ziet er bovendien netjes uit! 

RSVP kaarten

De afkorting van r.s.v.p. komt uit het Frans en betekent ‘repondez s’il vous plaît’, oftewel of je alsjeblieft zou willen reageren op de uitnodiging. Hierbij vermeld je ook de uiterste datum waarop ze kunnen reageren. Wel belangrijk om daaraan toe te voegen hoe ze kunnen reageren. Een voorbeeld kan zijn via telefoon, e-mail of een kaartje. R.S.V.P. wordt meestal verwerkt in de trouwkaart, maar je kunt er ook een los kaartje bij doen. Zo kunnen de gasten dit kaartje invullen en retour sturen. 

Uitnodiging huwelijk

Tafelkaartjes

Met een tafelkaartje geef je aan waar je tafelgenoten mogen gaan zitten. Laat de namen van je gasten op de kaartjes bedrukken en zet de kaartjes naast het bord of glas voor de finishing touch van je perfect gedecoreerde tafel. Voor ieder thema zijn er tafelkaartjes te vinden, zoals vintage, krijtbord en pastel. Je kunt de tafelkaartjes perfect bij het andere drukwerk van je bruiloft laten matchen. 

Menukaarten

Hebben jullie het menu al samengesteld voor de grote dag? Het diner is een feestelijk onderdeel van de bruiloft. Een stijlvol gedekte tafel met mooie menukaarten maakt het af. Kies voor menukaarten die perfect matchen met de rest van het drukwerk. Ontwerp dus de origineelste menukaarten en trouwkaarten.

Menukaart bruiloft

Bedankkaartjes

Natuurlijk wil je je gasten bedanken voor hun aanwezigheid op de mooiste dag uit jullie leven. Je kunt je gasten natuurlijk iets lekkers geven, maar wat dacht je van een leuk bedankkaartje helemaal in de stijl van jouw bruiloft? De bedankkaartjes worden binnen een maand na de huwelijksreis verstuurd. Maar je kunt op de dag zelf ook een leuke give-away geven en daaraan een kaartje koppelen. Het is maar net wat jullie zelf willen. 

De foto's op deze pagina zijn van: Kaartje2go.

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

bij een speciale dag hoort een bijzondere trouwkaart
Gupje

Gupje

wij maken jullie trouwkaart met liefde - gratis proefdruk
Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

alle kaarten voor de bruiloft in 1 stjil
Studio Koekepeer

Studio Koekepeer

trouwkaarten ontwerpen waar je 'JA' tegen zegt
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten | gratis proefdruk met extra's!
Made for Moments

Made for Moments

zelf een uniek trouwkaartje ontwerpen
Cotton Bird

Cotton Bird

een vernieuwende trouwcollectie trouwkaarten
MyCards.nl

MyCards.nl

maak jouw originele trouwkaart online

Ook interessant

Een grote bruiloft plannen - dit zijn goede tips

Een grote bruiloft plannen - dit zijn goede tips

Trouwkaarten online bestellen

Trouwkaarten online bestellen

Ontwerp de origineelste trouwkaarten

Ontwerp de origineelste trouwkaarten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media