Een grote bruiloft plannen? Dit zijn goede tips!

Ben je verloofd en willen jij en je partner graag groots uitpakken? Dan is een grote bruiloft iets voor jullie. Bij een grote bruiloft moet echter wel een hoop geregeld worden. Van zoeken naar een trouwlocatie in Utrecht tot het kiezen van de bruidstaart en de decoratie bepalen: het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om een grote bruiloft goed te plannen. Wij sommen ze hieronder voor je op.

grote-bruiloft-plannen

Stel een definitieve gastenlijst op

Bij een grote bruiloft horen veel gasten. Voor de bruiloftsplanning is het belangrijk om te weten hoeveel gasten er daadwerkelijk aanwezig gaan zijn op de bruiloft. Een definitieve gastenlijst opstellen samen met je partner is daarom goed op te doen. Wanneer je het aantal gasten weet, worden de overige stappen in de bruiloftsplanning namelijk makkelijker. Bepaal dus samen met je partner wie je wel en niet uitnodigt. 

Gastenlijst-opstellen

Een geschikte trouwlocatie zoeken

Zodra jij en je partner hebben bepaald hoeveel gasten een uitnodiging krijgen, is een geschikte trouwlocatie zoeken een goede vervolgstap. Bij het zoeken naar trouwlocaties is het goed om het aantal gasten in gedachten te houden. Als je groots wilt trouwen, kan het qua trouwlocatie haast niet gek genoeg. Er zijn talloze mooie trouwlocaties te vinden die geschikt zijn voor een grote bruiloft. Bij het kiezen van een geschikte trouwlocatie is het ook goed om te kijken naar welke sfeer het uitstraalt en welke mogelijkheden het allemaal biedt. Als jij en je partner op zoek zijn naar een geschikte locatie voor een grote bruiloft en een echt sprookjeshuwelijk willen hebben, is trouwen in een kasteel iets om over na te denken.

Denk na over entertainment

Op een grote bruiloft kan het lastig zijn om je tijd als bruidskoppel goed te verdelen. Je kunt misschien niet iedereen spreken, maar wilt natuurlijk wel dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Het is daarom belangrijk om na te denken over entertainment op de bruiloft. Als er genoeg entertainment is, zullen jouw bruiloftsgasten zich namelijk niet snel vervelen. Bij entertainment voor op de bruiloft kun je denken aan bijvoorbeeld livemuziek, een goochelaar of een photobooth.

Photobooth-huren

Schakel hulp in

Zelf een grote bruiloft in Utrecht organiseren kan een proces zijn dat veel moeite en tijd kost. Er moet namelijk over veel worden nagedacht. Niet alleen het opstellen van een gastenlijst, het kiezen van een trouwlocatie en nadenken over entertainment behoort namelijk in de bruiloftsplanning. Ook de catering, trouwkaarten, het kiezen van een trouwpak of trouwjurk, de bruidstaart en bedankjes horen hier onder andere bij. Omdat het een hoop geregel is, kan het slim zijn om voor een grote bruiloft hulp in te schakelen van een weddingplanner. Een weddingplanner is gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften en kan jou en je partner goed op weg helpen met het realiseren van een droombruiloft. 

Deze tips kun je in gedachten houden als je van plan bent om een grote bruiloft te organiseren. Er komt een hoop bij kijken, dus zorg dat je hier tijdig mee begint. Zolang je zorgt voor een goede voorbereiding, wordt het vast een dag om nooit meer te vergeten!

Leuke adresjes

Cotton Bird

Cotton Bird

een vernieuwende trouwcollectie trouwkaarten

Ook interessant

Sleur en trend in trouwlocaties

Sleur en trend in trouwlocaties

Ontwerp de origineelste trouwkaarten

Ontwerp de origineelste trouwkaarten

Aankleding van je huwelijksfeest

Aankleding van je huwelijksfeest
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media