Ontwerp de origineelste trouwkaarten

Originele trouwkaart ontwerpen

Je hoeft niet creatief aangelegd te zijn om je eigen trouwkaart te ontwerpen. Het internet staat namelijk vol met ideeën die je zeker een handje op weg kunnen helpen. Bijna alle online trouwkaarten aanbieders hebben een reeks voorbeeld kaarten. Deze kaarten zijn eventueel naar eigen wens aan te passen. Wil je echt een uniek exemplaar? Start dan met een blanco kaart en voeg zelf foto’s, teksten en plaatjes toe. Ontwerp de origineelste trouwkaarten gewoon lekker thuis op de bank met je laptop op schoot. 

Waar moet je beginnen?

Wanneer je een bepaald thema voor het huwelijk hebt bedacht, kun je beginnen met het ontwerpen van de trouwkaart. Bedenk goed welke kleuren je gaat gebruiken en wat je wilt uitstralen. De trouwkaart is namelijk het eerste wat je gasten zullen zien van de bruiloft. Vervolgens ga je bedenken welke informatie je in de trouwkaart wilt vermelden. Zet niet te veel informatie in de trouwkaart, dit om verwarring bij je gasten te voorkomen. 

Trouwkaart ontwerpen

Wat vermeld je in de trouwkaart?

 • Jullie voor- en achternamen. Natuurlijk weten je ouders, beste vrienden en overige familieleden wel dat het om jullie gaat, maar kennissen van vroeger, collega’s of andere genodigden hebben deze link misschien niet gelijk gelegd. Willen jullie alleen de voornamen vermelden op de trouwkaart? Ook dat is helemaal prima. Doe wat prettig voelt en wat bij jullie past. 
   
 • De datum waarop het huwelijk plaatsvindt. Oké, dat klinkt best logisch. Maar ook hier heb je verschillende mogelijkheden voor. Voorbeeld 1: 10-09-2020. Voorbeeld 2: zaterdag 10-09-2020. Voorbeeld 3: Zaterdag 10 september 2020. 
   
 • Locatie(s) + tijd. Laat je gasten weten hoe laat ze waar moeten zijn. Vermeld ook de adressen van de locaties. Eventueel kun je hier nog een routebeschrijving aan toevoegen. Het makkelijkste is om voor de dag- en avondgasten een aparte kaart te maken. Zo voorkom je verwarring en je avondgasten weten niet waarvoor ze allemaal niet uitgenodigd zijn. 
   
 • RSVP kaartje. Hiermee vraag je aan je gasten of ze voor een bepaalde datum willen reageren. Je kunt er een los kaartje bij doen, maar je kunt je gasten ook vragen of ze willen reageren per Whatsapp / SMS of e-mail. 
   
 • Eigen adres. Het zou fijn zijn wanneer alle genodigden op jullie trouwdag aanwezig kunnen zijn, maar er zijn altijd mensen die niet kunnen i.v.m. vakantie e.d. Vermeld daarom je eigen adres in de trouwkaart. Zo kunnen de afwezigen een lief kaartje of bloemen sturen. 

Trouwkaart online ontwerpen

Overige informatie die je in de trouwkaart kunt vermelden

 • Cadeautip. Willen jullie een prachtige reis maken na het huwelijk of sparen jullie voor iets anders? Dan kun je je gasten bijvoorbeeld om geld vragen. Om dit op een subtiele manier te doen, kun je je wensen omschrijven of voeg een envelopje toe in de trouwkaart. 
   
 • Dresscode. Dit wordt niet altijd gedaan, maar toch is het wel een aanrader: de gasten weten dan precies waar ze aan toe zijn. Het kan heel vervelend voelen wanneer je als gasten under- of overdressed bent.  
   
 • Contactgegevens ceremoniemeester. Het is altijd handig om de contactgegevens van de ceremoniemeester(s) te vermelden. In geval van afwezigheid of bij andere vragen over stukjes of cadeautips kunnen ze dan bij die persoon terecht.

Overig drukwerk

 • Save the Date kaarten. Naast het ontwerpen van een originele trouwkaart, kun je er ook voor kiezen om eerst een Save the date kaart naar je gasten te versturen. Met een Save the Date kaart kondig je de trouwdatum aan. In deze kaart vermeld je de trouwdatum en jullie namen. Hebben jullie al een trouwlocatie gereserveerd? Ook dit kun je dan vermelden op de kaart. En zet op de kaart dat de officiële uitnodiging nog volgt. Even voor de duidelijkheid: een Save the date kaart is niet verplicht, maar zeker handig wanneer je in het weekend, in de vakantie of op een feestdag trouwt. 
   
 • Tafelkaartjes. Het woord zegt het eigenlijk al: kaartjes voor op de tafel. Hiermee geef je aan waar je gasten mogen gaan zitten tijdens het diner. Voor ieder thema zijn er tafelkaartjes te vinden. 
   
 • Menukaarten. Het menu al samengesteld voor jullie grote dag? Het diner is een feestelijk onderdeel van het huwelijk. Een stijlvol gedekte tafel met mooie menukaarten maakt het af. 
   
 • Bedankkaartjes. Natuurlijk willen jullie alle gasten bedanken voor hun aanwezigheid op de mooiste dag van jullie leven. Je kunt je gasten na afloop een leuk cadeautje geven, maar wat dacht je van een bedankkaartje helemaal in de stijl van jullie bruiloft? De bedankkaartjes worden binnen een maand na de huwelijksreis verstuurd. Het is maar net wat jullie zelf willen. 

Save the date kaart versturen

Jullie trouwkaarten goedkoop laten drukken?

https://www.flyerzone.nl/ is een Nederlandse online drukkerij met meer dan 40.000 tevreden klanten. Zelf kwalitatief hoogstaand drukwerk produceren staat voorop. Zo produceren zij 100% van het drukwerk zelf en werken ze alleen met de beste offset en digitale drukpersen. Flyerzone is met het beste logistiek netwerk dé drukwerk leverancier van Nederland. 

De foto's op deze pagina zijn van: Pretty Orange.

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

bij een speciale dag hoort een bijzondere trouwkaart
Made for Moments

Made for Moments

zelf een uniek trouwkaartje ontwerpen
Cotton Bird

Cotton Bird

een vernieuwende trouwcollectie trouwkaarten
Gupje

Gupje

wij maken jullie trouwkaart met liefde - gratis proefdruk

Ook interessant

Het benodigde drukwerk bij trouwen

Het benodigde drukwerk bij trouwen

Trouwkaarten online bestellen

Trouwkaarten online bestellen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media