De meest gekozen bloemen voor in het bruidsboeket

Als we de huwelijkse regeltjes volgen, dan moet de bruidegom het bruidsboeket regelen. Een beetje ouderwets natuurlijk, want de meeste stellen gaan wel samen op zoek naar het allermooiste bruidsboeket. Check vooraf wel even bij de bloemstilist of jouw favoriete bloemen wel geschikt als bruidsbloemen en of het seizoen wel overeenkomt met jullie trouwdatum. We hebben hier de populairste bloemen voor het bruidsboeket voor je op een rijtje gezet. 

gekozen-bloemen-voor-in-het-bruidsboeket

De meest populaire bloemen voor jouw trouwboeket

Leuk om te weten is dat alle bloemen voor het bruidsboeket allemaal een betekenis hebben. Dat maakt het kiezen van de bloemen nog leukerl. Je kunt dieper ingaan op de betekenis van de bloemen en jouw eigen bruidsboeket zo nog meer eigen maken. De betekenis van de bloemen en de kleuren kun je dus mede bepalend maken voor het kiezen van jouw bruidsboeket. We hebben hier een overzicht gemaakt met de populairste bloemen als bruidsbloemen.

♥ De Roos

Rozen zijn de meest gebruikte bloemen in bruidsboeketten en bloemstukken en staan dan ook bovenaan het lijstje. Wist je dat er maar liefst 3.000 verschillende soorten rozen zijn? Probeer daar maar eens een keuze uit te maken. Rozen zijn er in veel verschillende kleuren, maar ook met streepjes en stippeltjes. Je kunt de rozen dus eindeloos combineren. De populairste kleur rozen zijn rood, roze en wit. De rode roos staat voor de liefde. En de roze roos betekent "mijn hart is van jou". En een combinatie van rode en witte rozen betekent "voor altijd samen". Hoe romantisch kan het zijn...

bruidsboeket-met-rozen

♥ Aronskelk

De aronskelk komt helemaal uit Afrika en heeft een soort van trompetvorm. De meest voorkomende kleur is ivoor, maar de aronskelk is er ook in het oranje, roze, geel en donkerpaars. De betekenis van de aronskelk is zuiverheid en is daarmee toch een bijzondere aanvulling in jouw bruidsboeket.

♥ Tulp

De tulp staat voor veel gelukkige jaren, liefde en passie. Dus als je het bruidsboeket een bijzondere betekenis wilt geven, kies dan voor de tulp. Tulpen zijn er in verschillende soorten. Van gekartelde bloemblaadjes tot opvallende franjes. De tulpen zijn vaak al in december verkrijgbaar.  Dus als je gaat trouwen in de winter, dan kun je met een beetje geluk tulpen gebruiken voor in het bruidsboeket en de decoratie. 

♥ Lelietje-van-dalen

"Ladder naar de hemel" is de bijnaam van deze mooie, maar o zo kwetsbare bruidsbloem. Het lelietje van dalen geeft een leuk  effect aan ieder bruidsboeket en valt extra op door de geur. Het lelietje van dalen is wit van kleur, klokvormig en wordt zo'n 8 mm lang en zijn ook in het roze verkrijgbaar. De bloemen staan voor onschuld en maagdelijkheid. Deze bloemen bloeien in mei en juni en zijn dus ideaal voor de meest gekozen periode van het trouwen.

♥ Hortensia

De hortensia staat symbool voor dankbaarheid, oprechtheid en schoonheid. Dit heeft de hortensia te danken aan de uitbundige hoeveelheid bloempjes. De hortensia is prachtige eyecatcher in jouw bruidsboeket. Deze bloem is verkrijgbaar in het paars, wit, roze, blauw en bordeauxrood. Omdat de hortensia in diverse kleuren verkrijgbaar is, zien we deze veel als bruidsbloemen op de trouwdag. De hortensia is op z'n mooist als je deze combineert met veldbloemen en groen blad. Dit draagt bij aan een stijlvol bruidsboeket. 

 Pioenroos

De pioenroos behoort bij de meeste bruidjes toch wel tot de favorieten bruidsbloemen. De pioenroos is fleurig, zomers en ook prachtig als decoratie voor de tafels en stoelen bij de trouwceremonie. De pioenroos heeft een prachtige subtiele kleur en passen daarom perfect bij een bruiloft in de lente of een pastelkleurige bruiloft. Als je in mei of juni trouwt, dan heb je geluk, want dat is het hoogseizoen voor de pioenroos.

bruidsboeket_pioenrozen

♥ Ranonkel

Vind je pioenrozen te duur, maar behoren deze bloemen wel tot een van jouw favorieten? Dan is het goedkopere alternatief de ranonkel. De bloem lijkt wel wat op de pioenroos, maar de randen van een ranonkel zijn duidelijker zichtbaar. De bloem geurt minder sterk en is verkrijgbaar in geel, oranje, roze en wit. 

♥ Gardenia

De gardenia is een sterk ruikende bloem en is in verschillende formaten verkrijgbaar. De blaadjes van de gardenia zijn echter wel kwetsbaar. Deze bloem behoort ook tot een van de duurdere bloemen voor het bruidsboeket, maar ze zijn hun prijs wel waard. Wanneer je jouw bruiloft in vintage style viert, passen deze bloemen perfect in jouw bruidsboeket.

♥ Stephanotis

De stefanotis staat voor het huwelijksgeluk. De bloemen bevatten taaie stengels en bladeren, maar kunnen wel tegen een stootje. Daarbij zijn de bloemen kwetsbaar en gevoelig. De Nederlandse benaming voor deze prachtige bloem is bruidsbloem. Deze bloem is het gehele jaar door verkrijgbaar, is sterk geurend, niet duur en perfect voor een klassiek thema. 

♥ Lathyrus

De betekenis van lathyrus is "plezier". De bloem heeft een sterke zoete geur en is populair door de variërende kleuren van wit tot roze en paars. De lathyrus geeft een speels effect aan jouw bruidsboeket.

bruidsboeket_trouwen

Welke bloemen horen niet in het bruidsboeket?

Veel bloemen kunnen gebruikt worden in een bruidsboeket, maar informeer wel eerst of jouw favoriete bruidsbloemen wel geschikt zijn voor in een bruidsboeket. Er zijn bruiden die bepaalde bloemen weglaten in het boeket omdat deze een negatieve betekenis hebben. Zo staat lavendel voor wantrouwen, de gele anjer voor minachting, de kerstroos voor een schandaal en de marigold voor verdriet. De rododendron staat voor gevaar en de ridderspoor voor ontrouw. Voor een bruiloft klinkt dit natuurlijk niet erg gezellig en daarom worden deze bloemen vaak weg gelaten in het bruidsboeket. Je weet maar nooit!!

Match het bruidsboeket met jouw vormen

Bij het samenstellen van het bruidsboeket kun je rekening houden met jouw figuur. Een groot en wild boeket past bijvoorbeeld niet bij een kleine, smalle bruid. Dit kan overheersend zijn en het trouwboeket valt meer op dan de trouwjurk. Zorg dus voor een goede verhouding en kies een bruidsboeket wat past bij het figuur van de bruid.

Bij elk seizoen passen andere bloemen

Jouw favoriete bloemen wil je natuurlijk graag terug zien in het bruidsboeket. Maar wat als ze niet verkrijgbaar zijn in het seizoen waarin jullie gaan trouwen? Kies daarom altijd voor bloemen die in het seizoen te krijgen zijn en kijk ook online naar de trends in bruidsboeketten. Deze bloemen hebben namelijk de beste kwaliteit en zijn vaak ook betaalbaarder. De bloemstylist kan jouw hierover informeren.

bruidsboeket_winter_seizoen

Allergie voor bepaalde bloemen?

Er is gelukkig een alternatief voor mensen die hooikoorts hebben of allergisch zijn voor bepaalde bloemen. Mocht je een van deze allergieën hebben, dan kun je het beste kiezen voor droogbloemen of zijde bloemen. Deze bloemen verspreiden geen pollen en zijn dus ideaal voor mensen met een allergie. Een ander voordeel van zijde bloemen is dat ze minder kwetsbaar zijn en de hele dag mooi blijven. En tegenwoordig zijn deze bijna niet meer van verse bloemen te onderscheiden.

Bloemen met stuifmeel

Bloemen met stuifmeel moet je voorzichtig mee omgaan. Deze kunnen namelijk vervelende plekken op de trouwkleding veroorzaken. Hou hier dus echt rekening mee. Lelies bevatten bijvoorbeeld stuifmeel. Heb je toch stuifmeel in je bruidsjurk gekregen? Verwijder dit dan voorzichtig met een grote borstel, een stukje plakband of laat de jurk buiten in de wind hangen. Gebruik vooral geen natte doek, want dat maakt het alleen maar erger.

Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van de perfecte bloemen voor in het bruidsboeket. En mocht je volgens de traditie jouw partner op pad sturen voor het bruidsboeket, geef hem of haar dan een stukje stof van de trouwjurk mee. Zo kan het boeket worden aangepast op de kleur van de trouwkleding, zonder dat je verloofde een idee van jouw jurk krijgt. 

Leuke adresjes

123 Trouwauto

123 Trouwauto

het trouwvervoer van je dromen
Incognito Kledingverhuur

Incognito Kledingverhuur

aparte afdeling trouwkleding-verhuur
MyCards.nl

MyCards.nl

maak jouw originele trouwkaart online
Boot10.nl

Boot10.nl

de varende feestlocatie van de randstad
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

voor een romantische afsluiting
De Galazaak

De Galazaak

gekleurde en moderne trouwkleding
Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal

stijlvolle trouwlocatie in Utrecht
Mereveld

Mereveld

onbezorgd genieten van jouw mooiste dag
Candlebagplaza

Candlebagplaza

de webwinkel met romantische trouw lantaarns
Stadskasteel Oudaen

Stadskasteel Oudaen

unieke trouwlocatie aan de Oudegracht
Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

huur een photobooth voor de allergekste foto's!
Autoclassic Trouwautoverhuur

Autoclassic Trouwautoverhuur

de top van exclusieve oldtimers
Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen

trouwen op een fantastische locatie zonder zorgen
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten | gratis proefdruk met extra's!
Bruidshuis Elly

Bruidshuis Elly

prachtige bruidsmode van maat 34 tot 64
Madam Croque & Crêpes Foodtruck

Madam Croque & Crêpes Foodtruck

Romantische foodtruck

Ook interessant

Bedankjes winterbruiloft

Bedankjes winterbruiloft

Een grote bruiloft plannen - dit zijn goede tips

Een grote bruiloft plannen - dit zijn goede tips

Aankleding van je huwelijksfeest

Aankleding van je huwelijksfeest

Diverse materialen voor de trouwringen

Diverse materialen voor de trouwringen

Immediate trouwpakken

Immediate trouwpakken

De goudsmid onder de loep

De goudsmid onder de loep

Veel gestelde vragen over Meest gekozen bloemen in het bruidsboeket

Ga je trouwen in de winter dan zijn de meest geschikte bloemen voor in het bruidsboeket:

  • Anemoon
  • Winterheide
  • Rozen
  • Tulpen
  • Amaryllis
  • Lisianthus

Deze winterbloemen zijn mooi te combineren met groen van winterstruiken en -bomen.

Rozen zijn toch wel de meest gebruikte bloemen in het bruidsboeket. Uiteraard omdat het een mooie en chique bloem is, het is ook een sterke bloem en rozen zijn het hele jaar door verkrijgbaar voor in het bruidsboeket.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media