Hier moet je op letten als je een trouwjurk gaat kopen

Een trouwjurk kopen

Droom jij al jaren van huwelijk met alles erop en eraan of wil je het liever klein en intiem houden? Hoe jullie het ook vieren, een ding is zeker; het wordt een onvergetelijke dag. Maar voordat het zover is, moet er heel wat geregeld worden. Jij mag o.a. op zoek gaan naar de perfecte trouwjurk. Of je nou heel romantisch bent aangelegd of nuchter in het leven staat: iedere vrouw droomt ervan om te trouwen in een prachtige jurk, nietwaar? Maar waar moet je allemaal op letten als je een trouwjurk gaat kopen? Hieronder hebben wij een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet. 

Staar je niet blind op één model

Waarschijnlijk heb je al heel wat ideeën opgedaan via het internet en kom je steeds terug bij een bepaald model. Ik zou de jurk die je voor ogen hebt zeker gaan passen, maar staar je er niet blind op. Misschien past een simpele jurk namelijk beter bij je figuur. Pas verschillende trouwjurken, dan weet je in ieder geval zeker dat je naar het altaar loopt in een jurk die je op het lijf geschreven is.  

Verschillende soorten trouwjurken

Ga voor kwaliteit

Heb je een mooie jurk gezien bij Ali Express of een ander goedkoop platform? Doe het niet! Je zal namelijk echt niet de eerste bruid zijn die uit haar cheap dress scheurt op de grote dag of na een bezoekje aan het toilet ineens met de rits in de hand staat. We snappen dat een huwelijk ontzettend duur is, maar ook met een klein budget kun jij trouwen in jouw droomjurk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de tweedehands bruidsjaponnen of huur een trouwjurk. Het scheelt enorm qua geld en je hoeft niet op kwaliteit in te leveren. Neem eens een kijkje op WeddingWonderland.nl. Zij hebben voor iedere bruid een passende collectie, van exclusieve bruidsjurken tot zeer betaalbare trouwjurken. Een trouwjurk bij Weddingwonderland kopen kan al vanaf € 199,-. 

Trouwjurk uitzoeken? Dat doe je natuurlijk niet alleen!

Trouwjurk uitzoeken? Dat doe je natuurlijk niet alleen! Waarschijnlijk hebben al een aantal mensen zich gemeld om met je mee te gaan. Het is jouw dag, dus jij bepaalt. Wij raden je aan om niet te veel mensen mee te nemen. Hoe meer meningen, hoe moeilijker het is om een keuze te maken. Neem drie of vier personen mee die jou goed kennen en die ook eerlijk hun mening durven uit te spreken. 

Trouwjurken passen met vriendinnen

Je moet je goed kunnen bewegen in de jurk

Als de pasvorm van de trouwjurk niet goed is, zie je er allesbehalve charmant uit. Je wilt natuurlijk niet een afzakkend lijfje, knellende bandjes of een openstaand rugpand. Je moet je goed kunnen bewegen in de jurk en probeer dit daarom ook tijdens de passessie uit. Gooi je handen in de lucht, maak een dansje, buk en omhels mensen. Zo kom je erachter of je je optimaal kunt bewegen in de jurk. 

Koop je jurk bij een gerenommeerde bruidsmodezaak 

Je hebt waarschijnlijk al heel wat mooie bruidsjurken voorbij zien komen, maar wees alert. Er worden helaas nog steeds replica’s verkocht als echte designjurken. Koop je jurk bij een gerenommeerde bruidsmodezaak en controleer altijd of de merknaam in het label staat. Koop je je droomjurk online? Let dan zeker even op.

Trouwjurk passen

Geef jouw mening

Tijdens jouw passessie, komt de verkoper misschien aan met exemplaren waarvan je denkt “dit nooit”. Zeg eerlijk wat je van de jurken vindt. Dit scheelt jou en de verkoper namelijk enorm veel tijd. Laat bijvoorbeeld via Pinterest zien welke modellen jou aanspreken. Zo heeft de verkoper er een goed beeld bij en is de kans dat je dé jurk vindt vele malen groter. Verkopers in goede bruidsmodewinkels weten wat mooi staat bij jouw figuur en huidskleur. Misschien draag jij op de  grote dag wel een jurk die je zelf niet gelijk zou uitkiezen. 

Koop een jurk waar jij je lekker in voelt

Tijdens de passessie kom je erachter in welke jurk je je wel en niet prettig voelt. Wanneer jouw vriendinnen en/of (schoon)moeder zegt dat de jurk je fantastisch staat, maar je toch enige twijfels hebt… doe het dan niet. Op de mooiste dag van je leven wil je stralen en dat kan niet in een jurk waar jij je niet lekker in voelt. 

Bruidsjurk aanschaffen

Neem alle tijd

Neem geen overhaaste beslissingen. Gehaast te werk gaan, werkt echt niet. Er is heel veel keus in bruidsmode. Maar om je er wat beter in te verdiepen kun je verschillende bruidsmodezaken bezoeken, bruidsbeurzen afstruinen en op Pinterest kijken. Zo weet je precies wat je wel en niet mooi vindt en trouw je vast en zeker in de jurk van je dromen.

Leuke adresjes

De Galazaak

De Galazaak

prachtige en voordelige bruidsmode in Amersfoort
Nikita Bruidsmode

Nikita Bruidsmode

trouwjurken passen tijdens een vrijgezellenfeest

Ook interessant

Toffe kleding voor de bruidskinderen

Toffe kleding voor de bruidskinderen

De mooiste bruidsjurken kan je gewoon online vinden

De mooiste bruidsjurken kan je gewoon online vinden
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media