Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

hands_trouwfotografie_trouwdatum_bepalenFoto: HandS Trouwfotografie

Trouwdatum vastleggen

Bij het vastleggen van de trouwdatum moet je met allerlei verschillende zaken rekening houden.

Kies allereerst de maand of periode waarin je wilt trouwen. 
Wil je trouwen in het voorjaar, in de zomer of juist in een afwijkende periode zoals de winter?

Het kan ook zijn dat je onlangs hebt besloten om te trouwen en dat je nu gewoon binnen enkele maanden in het huwelijk wilt treden en dat de maand of periode daarbij dus geen grote rol speelt.
Als je de periode of maand hebt bepaald, dan kies je eerst de juiste dag uit. Dit kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld het werk van collega's of familie. Deze kunnen werkzaam zijn in de horeca, entertainmentbranche o.i.d. waardoor het moeilijk wordt om op een vrijdag of zaterdag aanwezig te zijn.

Of je moet in het kader van het budget rekening houden met de kosten van de huwelijksvoltrekking. De zaterdag en zondag zijn meestal de duurste dagen voor de voltrekking van het officiële huwelijk. En daarna de vrijdag.
Doordeweek trouwen is aanzienlijk goedkoper.

hands_trouwfotografie_trouwdatumFoto: HandS Trouwfotografie

Je kunt in iedere gemeente ook gratis trouwen. Dit is vaak op een maandagochtend. Ik enkele gemeenten ook op dinsdag- en woensdagochtend.
Gratis trouwen gaat altijd gepaard met een sobere en korte huwelijksvoltrekking met geen, of slechts enkele gasten en maximaal 2 getuigen.
Lees alles over de voorwaarden en mogelijkheden van gratis trouwen en de kosten voor de trouwceremonie in jouw gemeente in het onderdeel Trouwen in jouw gemeente.

De meeste trouwerijen vinden nog altijd plaats op vrijdag. Daarna de zaterdag en dan de maandag i.v.m. het gratis trouwen. Dan de donderdag, waarna de dinsdag, woensdag en zondag volgen.

De maanden mei, juni en september zijn voor de trouwdag de meest gewilde maanden voor het begin van het huwelijk. 

01_A_Rebke_Original_BruidsfotograafFoto: A Rebke Original

Verder moet je bij het bepalen en vastleggen van de trouwdatum denken aan de vakanties. Het zou tenslotte jammer zijn als enkele favoriete gasten daardoor niet aanwezig kunnen zijn. Tevens dagen als de vrijdag in het pinksterweekend, goede vrijdag, hemelvaartdag e.d. kunnen garant staan voor de nodige afzeggingen van jullie gasten.
Ook kun je kiezen voor een favoriete trouwdatum. Bijvoorbeeld de datum van jullie allereerste date of ontmoeting. En een unieke trouwdatum geeft ook altijd een mooi beeld in het trouwboekje en de relatieringen.

En even zo belangrijk voor de definitieve trouwdatum is dat je eerst de beschikbaarheid controleert voor het geval jullie voorkeur hebben voor een bepaalde trouwlocatie bruiloftband of drive-in show, trouwambtenaar, etc.

Wij vertrouwen er op jullie hiermee een beetje op weg hebben geholpen naar die ene datum die de komende maanden een grote rol in jullie leven gaat spelen.

Veel succes!

06_A_Rebke_Original_TrouwfotoFoto: A Rebke Original

P.S.
Vergeten jullie niet een huwelijksdagverzekering af te sluiten? De kosten zijn erg laag en staan niet in verhouding met de dekking bij eventuele tegenslagen.
Alleen de rust die een trouwdagverzekering voor jullie met zich mee brengt is de kosten al waard.