Trouwen in de gemeente Bunschoten

Trouwen_in_Bunschoten

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Waarschijnlijk zijn jullie dan op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het huwelijk. Dan wil je natuurlijk alles weten over deze dag. Daar werken wij graag aan mee. In de gemeente Bunschoten zijn al vele huwelijken voltrokken. En elke keer is het weer een groot feest! Zo'n belangrijke gebeurtenis moet een onvergetelijke dag worden voor het bruidspaar. Op deze pagina vind je alle belangrijke zaken op een rij.

Trouwlocaties

Trouwen in de gemeente Bunschoten is een sfeervolle gebeurtenis. Behalve de onlangs gerenoveerde trouwzaal, wordt ook de raadzaal, soms, bij grote groepen ingezet als trouwzaal. Daarnaast zijn er nog een aantal alternatieve trouwlocaties binnen de gemeente Bunschoten aangewezen. Wat dacht je van trouwen op het water of misschien wel in de oude visafslag? Je kunt de keuze maken uit de volgende trouwlocaties:
• De trouwzaal in het gemeentehuis (tot 80 personen)
• De Visafslag aan de Havendijk (geschikt in de zomer)
• Het sponsorhome van V.V. IJsselmeervogels
• Het Kotterjacht De Zuidwal van Rederij De Zuidwal
• Het zeilpartyschip Anne-Elisabeth van Rederij Bos
• Eetcafé Ootje Eppie
• Bar-Eetcafé de Fuuk

Trouwambtenaar

Je kunt zelf aangeven door welke trouwambtenaar je graag je huwelijk wilt laten voltrekken. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zichzelf voor. Tijdens de melding van het huwelijk kun je de voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven, waarna de gemeente de trouwambtenaar hierover informeert. Het is wel verstandig om ruim van tevoren contact op te nemen met de trouwambtenaar die jullie graag willen, zodat je er zeker van bent dat hij/zij ook daadwerkelijk beschikbaar is. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Voorafgaand aan de trouwceremonie neemt de ambtenaar van de burgerlijke stand contact met jullie op om een afspraak te maken. Tijdens de afspraak spreekt hij/zij de ceremonie met jullie door, om zoveel mogelijk aan jullie persoonlijke wensen tegemoet te kunnen komen.

Alternatieve trouwlocatie

Wil je gebruik maken van een alternatieve trouwlocatie? Neem dam zelf alvast contact op met de locatie om de beschikbaarheid te bekijken. Trouwen kan in iedere gemeente in Nederland. Informeer tijdig bij de gekozen gemeente naar de mogelijkheden, de kosten en de voorwaarden. Voor trouwen in het buitenland kun je bij de gemeente terecht voor meer informatie.

Kosten van een huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen in Bunschoten

Gratis trouwen kan in Bunschoten op dinsdagochtend om 8.45 uur. Zijn er meer bruidsparen die dag, dan vindt het 2e huwelijk plaats om 09.00 uur. Tijdens dit moment vindt alleen het wettelijke gedeelte plaats en er is geen ruimte voor extra's. De huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 5 minuten en vindt plaats in een kleine vergaderruimte waar plek is voor het bruidspaar en de getuigen (max. 6 personen). 

Meer informatie over trouwen in Bunschoten

Gemeentehuis Bunschoten
Stadsspui 1
3752 CL Bunschoten-Spakenburg
Tel: 033 2991411
Website: www.bunschoten.nl
E-mail: postbus@bunschoten.nl

Leuke adresjes


De Galazaak

De Galazaak

prachtige en voordelige bruidsmode in Amersfoort
Cotton Bird

Cotton Bird

een vernieuwende trouwcollectie trouwkaarten

Ook interessant


De Voorbereiding

De Voorbereiding

De mooiste bruidsjurken kan je gewoon online vinden

De mooiste bruidsjurken kan je gewoon online vinden
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media