Trouwen in de gemeente Woudenberg

Trouwen_in_WoudenbergGefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Via deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te trouwen in Woudenberg. Als je een huwelijk hebt gereserveerd, ontvang je, naast de bevestiging, ook benodigde formulieren voor de huwelijksaangifte. Er wordt van de huwelijksaangifte geen akte meer opgemaakt. Na controle van de ingevulde formulieren is de huwelijksaangifte afgehandeld. 

Trouwlocaties

• Het gemeentehuis

Trouwen op een andere locatie

In gemeente Woudenberg zijn er geen andere officiële trouwlocaties, maar trouwen op locatie is wel mogelijk. Zo'n locatie moet wel aan een aantal eisen voldoen. 
• Er moet een overdekte ruimte zijn, waaronder de huwelijksakte getekend kan worden. Buiten trouwen kan ook, mits er een overdekte plek is ingericht voor deze ondertekening.
• De ruimte moet toegankelijk zijn voor publiek, want iedereen moet kunnen komen kijken.

Trouwen op locatie kost € 50,00 extra. Wanneer jullie van plan zijn op een andere locatie te trouwen verzoeken wij jullie hierover contact op te nemen met de afdeling Publiekszaken.

Trouwambtenaren

Ongeveer vijf weken voor het huwelijk maak je zelf een afspraak met de trouwambtenaar voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt de trouwambtenaar samen met jou de invulling van de huwelijksvoltrekking. Heb je voorkeur voor een van de ambtenaren? Dan houdt de gemeente daar zoveel mogelijk rekening mee. Je kunt ervoor keizen om een andere trouwambtenaar te vragen om jouw huwelijk te voltrekken. Deze ambtenaar moet dan in de laatste drie jaar elders een huwelijk hebben gesloten en dit aan kunnen tonen. In overleg met jouw trouwambtenaar kun je ervoor kiezen om de speech te laten houden door een familielid, vriend of vriendin.

Trouwtijden

Op maandag t/m vrijdag kun je om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur trouwen in de trouwzaal van het gemeentehuis. Op zaterdag kun je om 10.30 of om 11.30 uur trouwen.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt alleen op maandag om 09.30 of 10.00 uur gratis trouwen met de volgende voorwaarden:
• Er mogen maximaal 8 personen mee. Hier is de gereserveerde vergaderruimte ook op afgesteld.
• Het gaat alleen om het formele gedeelte en het ondertekenen van de huwelijksakte. Er is geen toespraak.

Meer informatie over trouwen in Woudenberg

Gemeente Woudenberg
Parklaan 1
3931 KK Woudenberg,
Tel: 033 2869100
Website: www.woudenberg.nl
E-mail: postbus@gemwoudenberg.nl

Ook interessant


Trouwkaartideeen

Trouwkaartideeen

Toffe kleding voor de bruidskinderen

Toffe kleding voor de bruidskinderen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media