Trouwen in de gemeente Wijk bij Duurstede

Trouwen_in_Wijk-bij-DuurstedeDe trouwdag, een belangrijke dag in je leven. Het sluiten van een huwelijk is een unieke gebeurtenis. De trouwlocatie speelt daarbij zeker een rol. Vaak wordt het huwelijk gesloten op het gemeentehuis. Maar de gemeente Wijk bij Duurstede biedt ook de mogelijkheid om op een andere locatie dan de aangewezen vaste locaties te trouwen.

Getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking moeten minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen aanwezig zijn. De gegevens van deze getuigen dienen ook reeds bij de aangifte te worden opgegeven. De volgende gegevens worden gevraagd: zijn/haar persoonsgegevens en een fotokopie van een geldig legitimatiebewijs of bij ontbreken daarvan een uittreksel uit de basisregistratie personen van zijn of haar woongemeente.

Trouwlocaties

• 't Dorpshuys van Cothen
• Protestantse Kerk aan De Brink
• Nederlands Hervormd Centrum Langbroek
• Kasteel Duurstede
• Het oude Stadhuis
• Gemeentehuis, Wijk bij Duurstede

Trouwen op locatie

De huwelijksdag, een belangrijke stap in het leven van velen. Het sluiten van een huwelijk is dan ook een speciale gelegenheid. De locatiekeuze speelt daarbij zeker een rol. Vaak wordt het burgerlijk huwelijk gesloten in het gemeentehuis. Maar de gemeente Wijk bij Duurstede biedt nu ook de mogelijkheid om een andere trouwlocatie te kiezen. Een verzoek voor 'Trouwen op locatie' kun je indienen via een speciaal aanvraagformulier. Dit formulier kun je afhalen bij de balie van de afdeling Dienstverlening of downloaden via de website www.wijkbijduurstede.nl. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Een huwelijk wordt uitsluitend kosteloos voltrokken op dinsdag en donderdag om 09.00 uur. De voltrekking vindt plaats zonder ceremonieel karakter. Je dient er rekening mee te houden dat maximaal 10 personen, inclusief de getuigen aanwezig kunnen zijn. Bij een kosteloze voltrekking heb je geen vrije keuze uit de buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Een medewerker van de afdeling Dienstverlening zal deze voltrekken.

Voor meer informatie over trouwen in Wijk bij Duurstede

Gemeentehuis     
Karel de Grotestraat 30     
3962 CL Wijk bij Duurstede                                   
Tel: 0343 595595    
Website: www.wijkbijduurstede.nl
E-mail : info@wijkbijduurstede.nl

Trouwbedrijven gemeente Wijk bij Duurstede


DeFotoJonge

DeFotoJonge

Wijk bij Duurstede

Leuke adresjes


Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

trouwringen uitzoeken: een romantisch dagje uit!
Cinematic Wedding

Cinematic Wedding

velen claimen het, wij maken een echte film

Ook interessant


Immediate trouwpakken

Immediate trouwpakken

Het benodigde drukwerk bij trouwen

Het benodigde drukwerk bij trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media