Trouwen in de gemeente Leusden

Trouwen_in_LeusdenGefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een leuke en drukke periode breekt aan waar je een aantal dingen moet regelen. Dat begint natuurlijk bij de gemeente, met de voltrekking van het burgerlijk huwelijk. Je kunt overal trouwen in de gemeente Leuden. Dit betekent dat in principe alle gewenste trouwlocaties mogelijk zijn, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Melding voorgenomen huwelijk

Om te kunnen trouwen moet tenminste 14 dagen en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum een melding van het voorgenomen huwelijk worden gedaan bij de gemeente waar je gaat trouwen. Voorheen werd dit ondertrouw of huwelijksaangifte genoemd. Voor een melding voorgenomen huwelijk hoef je niet naar het gemeentehuis te komen. 

Trouwlocaties 

• De trouwzaal van het gemeentehuis
• De raadzaal van het gemeentehuis
• Locatie naar keuze

Trouwambtenaren

De gemeente Leusden beschikt over een team van enthousiaste trouwambtenaren. Om je een indruk te geven van de mens achter de trouwambtenaar en je te helpen kiezen welke trouwambtenaar het beste bij je past kun je op de pagina Ambtenaren van de Gemeente Leusden meer informatie over hen vinden en filmpjes bekijken.

Trouwambtenaar voor 1 dag

Je kunt een familielid, vriend of kennis vragen jouw huwelijk te voltrekken. Deze persoon wordt benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Als deze BBAS voor een dag (nog) niet zo veel ervaring heeft, zal een van onze ervaren trouwambtenaren bij de huwelijksvoltrekking op de achtergrond aanwezig zijn om jullie trouwambtenaar bij te staan en de kwaliteit te garanderen. Aan het benoemen van een BABS voor één dag zijn extra kosten verbonden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Eenvoudig/kosteloos huwelijk

Op maandagochtend om 09.30 en 09.45 uur is het mogelijk om gratis te trouwen. Dit is alleen mogelijk als één van beide partners in Leusden woont. Het is ook mogelijk op een ander tijdstip, tijdens kantooruren, een eenvoudig huwelijk te sluiten. Voor € 150,00 krijg je een eenvoudige ceremonie waarbij alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn. Een eenvoudige plechtigheid duurt maximaal 10 minuten. Het eenvoudige huwelijk is ook mogelijk voor bruidsparen die in een andere gemeente wonen.

Meer informatie over trouwen in Leusden

Gemeente Leusden
't Erf 1
3831 NA Leusden
Tel: 033 4961611
Website: www.leusden.nl
E-mail: gemeente@leusden.nl

Trouwbedrijven gemeente Leusden


Incognito Kledingverhuur

Incognito Kledingverhuur

Leusden

Leuke adresjes


Wolters Juwelen

Wolters Juwelen

persoonlijk advies voor de juiste trouwring

Ook interessant


Ook na het trouwen zo houd jij de spanning erin

Ook na het trouwen zo houd jij de spanning erin

Planning maken

Planning maken
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord-Holland

Volg ons op social media